Tiistai-ilta jätti pysyvän muistijäljen – tällaista kokemusta tuskin toiste tulee. Työpäivän päätteeksi hyppäsimme bussiin ja matkasimme Wennercon kutsumina illastamaan Lohjalle, Tytyrin kaivoksille Muru pops down in Tytyri -ravintolaan 80 metrin syvyyteen. Koneen testilaboratiorion hissit veivät meidät napsulle jopa 350 metrin syvyyteen. Näin alas emme mekään ole aiemmin vajonneet.
Paikan päällä odottikin todellinen yllätys: syvyyksissä juhlistettiinkin Finlandian uuden Platinum-vodkan lanseerausta. Lemppariravintola Murun ruuat maistuivat jälleen kerran, seura oli mainiota, sijainti oli vähintäänkin erikoinen ja uusi juomakin maultaan varsin kohdallaan. Inkeä pelotti maan alle laskeutuminen, mutta kaivoksesta vierailtavaksi valitut osat olivat lähes yhtä pelottavia kuin keskustan parkkihallit – ilman niitä hurjasti kaahaavia autoja, siis. Tuonnehan olisi itsensä unohtanut varsin mielellään, ruuasta ja juomasta ei ainakaan olisi tullut hetkeen pula.
Kiitokset elämyksestä, nyt tiedämme, että maan alle vajoaminen onkin itse asiassa pelkästään hyvä juttu.